Vestfold - Rik på kultur og historie

Opplev Vestfolds spennende historie med vikinger og hvalfangst på nært hold. Besøk Kaupang – Norges eldste by, eller ta en tur langs Vestfolds vakre kyst med vikingskipet Gaia.

Southern-actor

Southern Actor
Besøk hvalbåten, Southern Actor, i Sandefjord. Båten har en nåværende funksjon som museumsbåt, hvor man kan oppleve hvordan det var å delta på hvalfangst.

Kaupang

Kaupang 
Se Norges eldste by på nært hold. Byen er ikke eksisterende i dag, men er et utstillings -og informasjonstiltak for å vise frem hvordan man levde fra år 800. Her kan man oppleve hvordan de lagde mat, arbeidet, hva de kledde seg med og hva de gjorde for å aktivisere seg.

molen

Mølen
På Mølen i Larvik kan du oppleve mektige naturkrefter når havet slår inn mot den store rullestensstranden. Her finnes det 230 gravrøyser hvor høvdinger og tjenere fra vikingtiden ble begravd under steinrøyser.

Vikingskipet-Gaia

Vikingskipet Gaia
Vikingskipet Gaia er en fullkopi av Vikingskipet fra Gokstadhaugen som ligger i Sandefjord. Her kan du få oppleve et ekte vikingtokt.

Midgard-historiske-senter

Midgard historiske senter
Midgard er Vestfolds “portal” til Vikingtiden. Her får du vite det meste som er verdt å vite om vikingtiden – både fra dagliglivet og fra den mytologiske verden.

Slottsfjellet

Slottsfjellet
Slottsfjellet er et lite fjell i Tønsberg hvor det befinner seg ruiner av en kirke og Tunsberghus festning fra Middelalderen.

Gokstadhaugen

Gokstadhaugen
Ved Gostadhaugen i Sandefjord lå ynglingekongen Olav Geirstadalv begravet i Gokstadskipet som ble gravd ut i 1880. Kongen ligger her fremdeles, men skipet befinner seg i vikingskipshuset på Bygdøy.

Vestfold-fylkesmuseum

Vestfold fylkesmuseum
Her er det samlet mange funn fra vikingtiden og middelalderen.