Å rekruttere en ny medarbeider er en stor og viktig investering for vår organisasjon. Våre ansatte er nemlig de viktigste bidragsyterne i å drive Oslofjord fremover. Det er vi som skaper fantastiske opplevelser for gjestene, og vi som finner nye muligheter og forretningsområder.
Med andre ord; å ansette nye medarbeidere er den viktigste investeringen vi gjør!

Våre rekrutteringsrutiner skal sikre en systematisk, strukturert og målrettet rekrutteringsprosess som både skal være treffsikker på at vi rekrutterer riktig kompetanse og profil, samt redusere risiko for feil ansettelse.

For å sikre at vi får den aller beste kandidaten til stillingen lyser vi alltid ut våre ledige stillinger eksternt, på Finn.no og lignende, i tillegg til internt.

Søknad, CV og/eller andre relevante dokumenter må lastes opp i vårt rekrutteringssystem gjennom link i den aktuelle annonsen.

Kort om prosessen

Etter at du har lastet opp søknaden din vil følgende skje:

  1. Etter at vi har mottatt søknaden din vil du få en e-post som bekrefter at søknaden din er kommet frem.
  2. En rekrutterer vil behandle søknaden din så snart søknadsfristen har gått ut.
  3. Hvis du er en aktuell kandidat vil du bli invitert til et førstegangsintervju. Merk at i de fleste rekrutteringsprosesser vil det være aktuelt med flere intervjurunder før utvelgelse
  4. Du vil kunne bli bedt om å utføre en eller flere evnetester, personlighetstest og/eller løse et case i løpet av rekrutteringsprosessen. I løpet av intervjuene ønsker vi å bli kjent med deg, men det er like viktig at du får muligheten til å finne ut om Oslofjord passer for deg også.
  5. Den utvalgte kandidaten vil motta et tilbud fra oss, og resterende kandidater vil bli varslet om at stillingen er besatt.
Jeg har søkt på en stilling, men jeg er usikker på om den er mottatt

Når vi har mottatt søknaden din skal du få en bekreftelse på e-post. Dersom du ikke har mottatt bekreftelse på mottatt søknad, sjekk søppelpost eller ta kontakt direkte med den personen som står oppført som kontaktperson for stillingen du har søkt på.

Jeg har ikke mottatt noen informasjon om søknaden min så langt

Vi evaluerer alle søknader og informerer alle søkere om status i prosessen. Hvis du har spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med kontaktpersonen som er angitt i stillingsutlysningen.

Hvilke karriere-og utviklingsmuligheter finnes på Oslofjord?

Oslofjord har mange fagområder, og massevis av spennende arbeidsutfordringer. Har du lyst på faglige utfordringer og utvikle din karriere er det muligheter hos oss. Vi har mange eksempler på ansatte som har utviklet sin karriere hos oss.

Må man snakke norsk for å jobbe på Oslofjord?

For noen stillinger er det et krav om å beherske norsk skriftlig og muntlig, i andre stillinger ikke. Der norsk språk er et krav er dette oppgitt i stillingsutlysningen.

Hvilken rolle spiller mangfold og inkludering på Oslofjord?

Oslofjord tar mangfold og inkludering på alvor. Her er du hjertelig velkommen uavhengig av hva du tror på, hvem du er glad i eller hvor du kommer fra. Det som er felles for oss alle her i organisasjonen er at vi brenner for å skape gode opplevelser for gjestene våre, og at vi er flinke i det vi driver med.

Ansetter Oslofjord lærlinger?

Ja, Oslofjord tilbyr lærlingplass innen en rekke fagområder. Spørsmål om dette kan rettes direkte til jobb@oslofjord.com