– En vitamininnsprøytning for idretten å samles og bygge fellesskap

Over 10 år med NM-helg i Cheer på Oslofjord

200% deltakervekst

Hele 7000 gjester på besøk i løpet av NM-helgen

Prisgunstig alternativ med begrenset “idrettsøkonomi”

Da cheer-miljøet tok kontakt med Oslofjord for snart 15 år siden, var behovet deres likt mange idretter i Norge: De var lei av kun å ha arrangementer i diverse idrettshaller, og savnet et sted der hele idretten kunne være samlet over flere dager. Det var starten på at Oslofjord hvert år fylles av dusker, musikk og tusenvis av unge, talentfulle cheerleadere.

Arrangørens utfordringer:
  • Lei av å kun ha arrangementer i diverse idrettshaller, ønsket et sted der hele idretten kunne være samlet over flere dager
  • Krevende logistikk, blant annet koordinere bussing mellom ulike hoteller og håndtering av påmelding til overnatting og mat for tusenvis av deltakere
  • Betydelig planlegging med flere ulike leverandører (eventlokaler, overnatting, mat og drikke, rigg av eventet, samt lyd, lys og bilde)
  • Savnet et tilbud til foreldre som kan være en del av NM-helgen, uten å de må bo oppå deltakerne
  • Finne et prisgunstig alternativ for forbundet og deltakerne med begrenset “idrettsøkonomi”
Løsningen for forbundet ble:
  • Alt på ett sted på Oslofjord
  • Forenklet logistikk med alt på samme sted, noe som frigjør tid til samhold og bygge fellesskap fremfor bussing frem og tilbake til hvert sitt hotell
  • En kontraktspartner å forholde seg til fremfor flere ulike leverandører
  • Alle er samlet i “Cheertown”, en Cheer landsby i trygge omgivelser og nok overnattingsplass til både utøvere, støtteapparat, familie og publikum
  • Et samarbeid med prisgunstige betingelser for alle parter som samtidig sikrer lønnsomhet i arrangementet for forbundet

Partnerskap om mesterskap

Hele 11 ganger har Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF) arrangert NM-helg i cheer på Oslofjord Convention Center. På første NM-helg tilbake i 2010 var det rundt 1000 deltakere, mens i 2023 var det til sammen mer enn 7000 gjester, inkludert deltakere, utøvere, støtteapparat og besøkende. Tett samarbeid gjennom flere år gjør at Oslofjord kjenner NAIFs behov og utfordringer, og sammen løser de stort og smått med mål om å arrangere en fantastisk konkurransehelg. 

– Oslofjord er den eneste arenaen der vi kan gjøre det vi ønsker, nemlig å bringe hele cheer-miljøet sammen for én helg. Det unike med Oslofjord er at alt er på samme sted, så vi trenger ikke å bruke tid eller krefter på å koordinere bussing mellom hoteller og annen logistikk. Vi opplever stor begeistring fra Oslofjord om idretten vår, og det er moro å se hvordan NM-helgen bare blir bedre for hvert år!  

Thomas Kejser-Lervik
Sportsdirektør i NAIF

Utøverne følger livesending fra konkurransen
Bankett i Oslofjord Arena
Utøverne møtes utenfor Konferansesenter Nord
Oversiktsbilde av Oslofjord Convention Center
En landsby skapt for å bygge fellesskap
Hotelleilighetene i landsbyen

Viktig å utfordre gamle tradisjoner

Ole Georg Nilsen er salgssjef på Oslofjord med hovedansvar for partnerskapet med NAIF. For han er NM-helgen et av årets aller største høydepunkter, og mener at grunnen til at det er blitt en så stor suksess i stor grad skyldes at de sammen har klart å tenke nytt rundt hvordan det arrangeres et idrettsstevne. 

– Vi på Oslofjord vil utfordre noen av de gamle tradisjonene i norsk idrett. I stedet for å gjennomføre et idrettsarrangement og dra hjem igjen, vil vi skape et 360-graders arrangement, der man over flere dager er sammen, spiser sammen, trener sammen og har fellesskap sammen. Å samles på denne måten gjør noe med oss og vi kjenner et fellesskap, som er vanskelig å skape ellers. I en idrettshverdag som er preget av at konkurranser og trening går slag i slag, er det et enormt behov for arenaer for å samles og bruke tid på hverandre. Hvis man tør å fornye tradisjonene, kan man få enorm gevinst, sier Ole Georg på Oslofjord.  

Mer tid til hverandre

Selv etter elleve år med NM-helg i cheer på Oslofjord har NAIF alltid som mål å forbedre noe fra forrige mesterskap. TV-produksjonen har løftet seg hvert år, lysbildefremvisning har gått fra vanlig backdrop til stjernehimmel og ikke minst har det nye hotellet på Oslofjord hevet opplevelsen. I tillegg kan Thomas i NAIF trekke frem at arbeidsfordelingen stadig bedrer seg. 

– Det er nok å tenke på når vi skal samle tusenvis av ivrige utøvere til NM-helg, og dette forstår de på Oslofjord. Før tok vi oss av påmelding til overnatting og mat selv, og dette var selvsagt tidkrevende. Etter dialog med Oslofjord, fant vi ut at det var naturlig at klubbene meldte seg på direkte til Oslofjord. Dette fjernet et mellomledd, som igjen ga oss mer tid til hverandre og til å konsentrere oss om idretten, sier Thomas i NAIF. 

Eget foreldrehotell under NM i Cheer

Foreldrehotell

Ole Georg trekker frem at det for Oslofjord er viktig å lytte til hva cheer-miljøet ønsker. Et år var han med på klubbledersamling, hvor han spurte om det var noe miljøet savnet. Svaret var unisont: de savnet et foreldrehotell. De var lei av å måtte ta inn på hoteller rundt omkring i regionen, som gjorde opplevelsen fragmentert for dem.  

– Vi hørte selvsagt på ønsket deres, og i ettertid er foreldrehotellet på Oslofjord blitt en ordentlig suksessfaktor. Det har utviklet seg som et unikt konsept, og nærmest blitt et slags side-arrangement. Engasjerte idrettsforeldre har lyst til å være med sine barn under NM-helgen, uten å bo oppå dem. De unge skal få tid for seg selv, men de vil gjerne ha med foreldrene som verdens mest ivrige heiagjeng. I lobbyen får man TV-overføring fra konkurransen, så man alltid kan være en trygg støttespiller for poden, sier Ole Georg på Oslofjord.  

Alle skal få være med

Thomas Kejser-Lervik i NAIF understreker at det er viktig for dem at NM-helgen i cheer blir et inkluderende arrangement, der ingen blir utelukket på grunn av økonomi. Han er fornøyd med hvordan de samarbeider med Oslofjord for å få til dette. 

– Som i enhver idrett har vi som mål at flest mulig kan delta. Vi jobber tett med Oslofjord for å levere mest mulig for minst mulig kostnad, og jeg synes Oslofjord er flinke til å finne modeller som passer oss som frivillig organisasjon. Vi finner for eksempel løsninger der lag kan sove flere på samme hotellrom, slik at kostnaden blir så lav som mulig for den enkelte, forteller Thomas. 

EM neste stopp 

Norgesmesterskapet i cheer på Oslofjord har vokst år for år, og i 2024 blir det et større cheer-mesterskap på Oslofjord enn noensinne. 

– Etter hvert som NM-helgen i cheer er blitt større og proffere for hvert år, har stadig flere gitt tilbakemelding om at vi bør arrangere EM. Nå blir det endelig virkelighet, og det passer ypperlig nå som Oslofjord er ferdigstilt. Vi regner med at det vil komme så mye som 10 000 mennesker innom i løpet av EM. Det blir en ære, og ikke minst utrolig moro, å være vertskap for dyktige cheerleadere fra hele Europa, avslutter Ole Georg.   

Nysgjerrig på hva som er mulig?

La oss ta en prat!

Se film av landsbyen (Site inspection)

Bli bedre kjent med konferanselandsbyen. Fem store arenaer, både inne- og utendørsareal gjør det meste mulig. I tillegg bor dere sammen og kan ha et sted helt for dere selv uten avbrytelser.

Klar for å se på mulighetene?

Vi har samlet en rekke planleggingsverktøy her. Ønsker du å ta en prat om mulighetene så ikke nøl med å ta kontakt. Vi har lang erfaring og et team som du kan dra stor nytte av til ditt neste arrangement.