Hva gjør du som leder for å bygge bedriftskultur?

ole_bedriftskultur

Det er to forhold som særpreger tiden vi lever i, nettopp hva gjelder tid. Det ene er at vi mottar enormt mye informasjon, det andre er at vi har svært liten tid. Mindre tid enn vi noen gang har hatt. For mange av oss går hverdagen i et bankende kjør. Vi har knapt rukket å sette oss i bilen hjem fra jobben før vi haster videre til barnehage, middag, fotballtrening, musikkskole eller andre aktiviteter. Vi har fått bedre hjelpemidler, bedre teknisk utstyr, smartere teknologi, så alt skulle jo gå så mye bedre. Vi skulle være så mye mer effektive, og skulle få så mye bedre tid. Men har vi fått det?

Hvor ble det av tiden til hverandre? Hvor ble det av småpratingen på bussholdeplassen, utenfor butikken eller på toget? Hvor har alle møteplassene blitt av? Hvor er tankene om en sterkere bedriftskultur? Er det i din bedrift større avstand fra lederen til den ansatte nå enn før? Var sjefen mer tvunget til å ta en prat med de ansatte, enn man i dag kan gjøre igjennom e-post og SMS?

Hvor er tankene om en sterkere bedriftskultur? Er det i din bedrift større avstand fra lederen til den ansatte nå enn før?

Behovet for møteplasser har vel aldri vært større enn den er i dag. Behovet for å se hverandre inn i øynene og forstå. Behovet for å bygge en sterk bedriftskultur, hvor alle drar i samme retning. Behovet for å ivareta den ansatte, gi tillit og ikke minst lojalitet. Og lojalitet tilbake. Og ikke minst; tid til hverandre.

M’en i HMS blir vel lettest glemt i næringslivet i dag. Behovet den ansatte har for å bli sett, behovet for å bli ivaretatt. De som lykkes med dette skaper møteplasser for de ansatte og en egen bedriftskultur, og her skilles de beste fra de nest beste. De lykkes med å skape motiverte medarbeidere, lojalitet til egen bedrift og glede. Motiverte ansatte er meget kostnadsbesparende og en investering for framtiden som genererer lojalitet.

Vi i Oslofjord har gleden av å være vertskap for slike vinnende selskaper, som har fokus på fremtidens møteplasser og en sterk bedriftskultur, og det gleder oss at de lykkes. Kanskje det å gi møteplassene rom og tid er den beste investering du som leder kan gjøre for de ansatte?

 

– Ole Georg Nilsen, Salgs- og Markedssjef.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *