Sikkerhet – Sentralt tema på Oslofjord

Sikkerhet

Oslofjord har som målsetting å være en av Nord-Europas ledende fasilitetsleverandør innen event- og konferansemarkedet. Dette setter høye krav til service, kvalitet, samarbeids- og gjennomføringsevne for arrangementene, som kan spenne seg fra 200 til 6000 personer. Med en slik målsetting er sikkerhet på området noe som blir prioritert høyt, slik at gjestene skal føle seg både trygge og ivaretatt på en god måte. Hva tenker sikkerhetsansvarlig, Nils Vedvik, om sikkerhetsarbeidet på Oslofjord? Vi har møtt han for å høre hva han mener er viktig.

nils vedvik
Nils Vedvik

Med en så stor mengde mennesker samlet på ett og samme sted, hvilket fokus ligger da på sikkerhetsarbeidet?

– Det er helt klart at sikkerhetsarbeidet prioriteres høyt her på Oslofjord. Dette har vi ikke tenkt til å slutte med, men utvikle inn i fremtiden. Vi har allerede vår egen beredskapssentral, utstyrt med det utstyret og den teknologien som skal til for å drive sikkerhetsarbeidet på et meget høyt nivå. Vi satser samtidig på et godt og tett samarbeid med det offentlige. Nødetatene benytter derfor Oslofjord som øvingsarena. Oslofjord er stort, og kan fremstå som uoversiktlig for en som kommer hit for første gang. Derfor er det en trygghet for oss og gjestene at nødetatene kjenner stedet godt og har trent på aktuelle scenario.

 

Det er helt klart at sikkerhetsarbeidet prioriteres høyt her på Oslofjord. Dette har vi ikke tenkt til å slutte med, men utvikle inn i fremtiden.

Oslofjord har ikke beliggenhet i en by. Har dette noe å si for sikkerheten?

– Oslofjord har en unik beliggenhet, som gir oss et solid fortrinn i et sikkerhetsperspektiv. Vi kan tilby våre kunder en helt annen eksklusivitet og adskillelse enn man kan få i en storby. Dette betyr svært mye for kunder som er opptatt av høy sikkerhet, uten at stedet behøver å rigges som et fort.

Sikkerhet

Vi står nå overfor en utvidelse som vil øke vår kapasitet betraktelig, og Oslofjord vil bli Europas største fullintegrerte convention-destinasjon. Det skal blant annet bygges 1600 nye hotelleiligheter, en flerbrukshall på 10.000 kvm, en ishockeyarena, et svømmeanlegg/fitness- og spasenter, og to fullstørrelse fotballbaner utendørs med kunstgress. I tillegg skal det også bygges et nytt convention center med fleksible møteromsløsninger. Hvordan vil sikkerheten bli prioritert på fremtidens Oslofjord?

– Vi jobber systematisk med å integrere sikkerhet som en del av det som bygges nå. I den anledning har vi knyttet til oss en global aktør innen sikkerhet, og jobber sammen med denne i utvikling av sikkerheten. Jeg kjenner meg trygg på at sikkerheten ikke bare videreføres, men at den fremstår enda bedre og mer fremtidsrettet enn noen gang når dette står ferdig.