10 år med Cheerleading på Oslofjord!

– Vi er strålende fornøyd med gjennomføringen! Etter å ha arrangert NM i Cheer med NAIF Cheerleading & Performance cheer for tiende gang her på Oslofjord Convention Center er Richard Vogt, president for NAIF storfornøyd og tydelig i sitt budskap:  

 

– Det er ingen andre arenaer i Norge som kan huse 2500 utøvere, 1000 trenere/lagledere og 2000-4000 foreldre. Alle er samlet fra vi kommer til vi er ferdig, og har gjennomført en NM-helg. Dette er vår NM-by og det er fantastisk.

 

1. Hvordan føles det å være tilbake etter en lang pandemi?
– Helt fantastisk! Du kjenner jo tårene presse på når du kommer inn her og ser alle utøverne. Da kjenner man på den sanne idrettsgleden. Nå skal det virkelig bli et NM. Det har vært 2 år med «Hvordan får vi til aktivitet?», «Har vi muligheten?», «Har vi ikke?». Det har vært mye usikkerhet, men nå er muligheten her igjen til å kunne arrangere noe så fantastisk som dette her og det er helt rått! En helt utrolig opplevelse!

 

2. Hva har du og deltagerne sett mest frem til?
– Det er jo den totaliteten med å være her på Oslofjord. Det er en helt unik setting for Cheer Norge der de endelig får vist hva de har øvd, slitt og trent på. Også får man en helt egen nærhet til alle, når man kan samle alle utøverne våre på èn plass. Det har vi alle sett veldig fram til igjen.

 

3.Er det riktig at deltakerne kaller Oslofjord for CheerTown? Hvorfor gjør de det?
– Det er jo tiende gangen vi arrangerer NM her på Oslofjord og vi startet med å bo nede i landsbyen. Og nå som alt står ferdig er det ingen andre arenaer i Norge som kan huse 2500 utøvere, 1000 trenere/lagledere og 2000-4000 foreldre. Det er ingen andre plasser vi kan få gjort dette her. Alle er samlet fra vi kommer til vi er ferdig, og har gjennomført en NM-helg. Alt er her. Dette er vår NM-by fra vi kommer til vi går og det er helt fantastisk! Helt unikt.

4. Hva liker du best med Oslofjord?
– Den ene tingen er beliggenhet og muligheten til å samle absolutt alle. Fasilitetene, arenakapasitet osv. Det er enormt stort. Også er det fleksibiliteten og imøtekommenheten som vi opplever. Ingenting er umulig. Man løser ting. Vi opplever at man hiver seg rundt på de tingene som trengs, også begynner dere å kjenne Cheer Norge ganske godt. Det gjør at arrangementet blir bedre for hvert år og hver gang vi arrangerer.

5. Hva er det som gjør at dere kommer tilbake?
– Det går ikke an å få noen andre fasiliteter som er bedre enn det her. Og det samarbeidet vi har hatt over så mange år, det bærer man jo frukter av. Det er en No-Brainer for utøverne våre. Hvis de får velge lokasjon, så SKAL vi hit.

-Det er en No-Brainer for utøverne våre. Hvis de får velge lokasjon, så SKAL vi hit.

6. Det er jo ett år hvor dere ikke var her og da ble det store reaksjoner. Hvorfor?
– Ja, vi fikk muligheten til å prøve å være et annet sted et år. Men når du har vent deg til noe som fungerer med dette samholdet, størrelsen og alt sammen var det ikke et alternativ videre. Man var ikke sammen lenger. Man var spredd med folk som bodde på forskjellige hoteller med flere mils avstand og man fikk ikke det samholdet. Konkurransebiten er en ting, men man har den sosiale biten også med gallaen etter konkurransen, hvor man møtes på tvers av klubber og lag og skaper vennskap for livet. Og når man da ikke hadde den muligheten til å samles på et sted og ble spredd, så var det entydig. Vi ville tilbake igjen. Det var klar en klar beskjed og det måtte vi få til.

Vi ser at vennskapene som skapes her kan være klubber fra helt i nord som møter klubber helt fra sør, og som opprettholder kontakten også utenfor konkurransene ved å møters i ferier og helger.