Konferanselandsby: En annerledes måte å samle kollegaer på: – Dette finnes ikke fra før i Norge

Konsert på forplassen

Har du hørt om begrepet konferanselandsby? Her er din guide til konseptet, som er helt unikt i landet.

Hos oss finner du alt du trenger på ett sted. En liten landsby hvor man kan være sammen over tid og kombinere faglig og sosial aktivitet.

Administrerende direktør i Oslofjord Convention Center, Stian Fuglset, er ikke i tvil: Konferanselandsbyen i hjertet av Vestfold vil gi bedrifter, organisasjoner og idrettslag fra hele landet en opplevelse de ikke finner andre steder i Norge.

Styrker fellesskapsfølelsen

På det meste kan Oslofjord Convention Center ta imot hele 9000 mennesker på en gang. På det enorme bruksarealet finner man to konferansesentre, egen idrettshall, fotballbaner, en strand og store uteområder. Området ligger skjermet og det er ikke gangavstand til andre ting i nærheten. Slik skapes et lite lokalsamfunn for noen døgn av gangen, mener Fuglset.

Å være sammen over tid styrker fellesskapsfølelsen. Særlig etter to år med begrenset sosial aktivitet, spesielt med kollegaer, er det nok mange som kjenner på at kulturen og relasjoner på arbeidsplassen må bygges opp igjen.

Hvorfor skal du velge en konferanselandsby til ditt neste event?

Alt på ett sted – En «One-stop-shop»

I en konferanselandsby som Oslofjord finner du alt på ett sted; overnatting, fasiliteter, fantastiske mat- og drikkeopplevelser, teknisk rigg og rekreasjonsmuligheter. Med andre ord, alt du trenger fra A til Å.

XXL kapasitet

Ekstra stor kapasitet til å kunne huse ekstra store arrangementer gjør at bedrifter, idretten og kulturlivet får god plass hos oss. Med sengeplass, bankettmuligheter og hele 5 ulike steder hos oss med plass til 9000 gjester ligger alt til rette for gode samhold og opplevelser.

Festival og konsert på Oslofjord

Maksimer tiden sammen

All transport skjer før og etter arrangementet. Tiden er så verdifull og på Oslofjord kan dere tilbringe all tiden sammen i stedet for å bruke tid på å pendle frem og tilbake mellom hotell, aktiviteter, arrangement eller underholdning. Mer tid sammen skaper en sterkere kjemi og fellesskapsfølelse, enkelt og greit.

Integrert infrastruktur for 24-timers opplevelser

Med en integrert infrastruktur kan vi skape sømløse 24-timers opplevelser for å maksimere utbyttet av nettopp deres arrangement. Vi har alt det nødvendige slik at dere kun har én kontraktspartner å forholde seg til.

Skjermet, uten gangavstand til andre tilbud

Dermed kan du unngå distraksjoner og energilekkasjer i forbindelse med ditt arrangement. Skreddersy landsbyen til deres behov og skap uforglemmelige opplevelser i fellesskapet som oppstår når man er samlet over tid.

Trygt miljø for gjestene

Fordi vi er lokalisert med skog og sjø som nærmeste naboer, kan vi tilby en trygg arena og et sikkert miljø rundt deres arrangement. Det er muligheter for adgangskontroll og dere kan få nøkkelen til landsbyen og gjøre den til deres egen!

Maksimerer tiden

Målet til en konferanselandsby som Oslofjord Convention Center, er å maksimere tiden man tilbringer sammen. En bedrift eller organisasjon som i utgangspunktet tar sikte på å kun gjennomføre et jobbseminar, kan nå for eksempel supplere opplegget med alt fra kulturarrangementer, konserter og fotballturneringer. Innimellom faglige seminarer kan man ta seg en klatretur i idrettshallen eller ta seg et bad på stranden. Og på kvelden kan man samle alle til middag og fest i festsalen.

Det skapes en slags festivalfølelse. Her dyrker folk felles lidenskap og interesser sammen. Når man samles over tid, skapes det en tryggere atmosfære med mer åpenhet. Det blir flere gode samtaler og det blir enklere å ta viktige diskusjoner, sier Fuglset.

Stiller høye krav til arrangøren

Oslofjord Convention Center er Norges eneste konferanselandsby. Heller ikke ute i Europa finner man mange av dets slag. Konseptet stiller høye krav til arrangør, understreker Fuglset.

Fasilitetene er toppmoderne. Sikkerheten øverste prioritet. Og servicen må være av det beste slaget.

Her skal man alltid føle seg velkommen. Alle måltider er av topp kvalitet og alle som jobber her gleder seg til å ta imot gjester igjen etter en lang pandemi. Man skal dra herfra med en godfølelse, forsikrer Joachim Øygarden, direktør for mat og drikke.

Stian Fuglset - CEO Oslofjord Convention Center

“Når man kommer til konferanselandsbyen, skal folks eneste prioritet være å utnytte tiden slik de selv ønsker – sammen. Alt annet fikser vi.”
Stian Fuglset, Administrerende direktør på Oslofjord Convention Center.