Avslutt konferansen på ishockey-banen

På Oslofjord kan du få ha konferanser med unike kombinasjoner som skaper en god arbeidskultur både i og utenfor kontoret.

Gode arrangementer skal huskes. Uansett om det er en stor konferanse, et lederseminar, team-building eller en møteplass for deling av en felles interesse. Hele opplegget planlegges nøye for å skape en minneverdig opplevelse og en effekt som lever videre utenfor veggene til et event-lokale. Arrangementer som klarer dette best kombinerer sosialt, fysisk aktivitet og faglig innhold der deltagerne utfordres og engasjeres på flere baner – både for kropp og sinn.

Kontorlandskap eller fotballbane – lær å leke godt sammen
Mange konferanser og seminarer avsluttes med en bankettmiddag eller liknende for å bygge videre på samholdet som har blitt skapt gjennom dagen eller dagene med faglig opplegg. Men hva med å avslutte eller legge til i programmet en aktivitet på ishockeybanen i stedet? Eller på fotballbanen? Eller klatreveggen?

Ved å legge inn litt fysisk aktivitet inn i programmet utfordres deltagerne til å tenke annerledes, jobbe sammen på nye måter og skru om på den delen av hjernen som har sittet og fulgt med på foredrag eller deltatt på workshops de siste timene.

Gjennom lagspill lærer de å samarbeide på helt nye måter, oppdage hverandres styrker og utvikle en dynamikk som de kan ta med seg tilbake til arbeidsplassen og prosjekter der.

Sosial + aktiv = bedre kollega
Vi mennesker er sosiale dyr som yter best når vi jobber sammen. Det har vi fått understreket flere ganger i løpet av pandemien. Vi har fått erfare hvor viktig det er å samle folk.
ikke bare for vår mentale helse, men også for oss som kollegaer og arbeidsutøvere. Utover bare det å samles i samme arbeidslokale, har ansatte og kollegaer godt av å danne et sosialt samhold seg imellom.

Ifølge organisasjonsutvikler Espen Syse Houge, danner vi grupper og kollegialt fellesskap på arbeidsplassen av flere grunner.

– Grupper hjelper oss med å finne og utforme vår egen identitet, både på et personlig plan ved våre unike egenskaper, verdier og interesser, og på et sosialt nivå ved å sammenligne oss med andre. I grupper får vi også tilbakemeldinger, ros og korrigeringer som kan ha stor verdi, og vi får muligheter til å utvikle gode og solide vennskap, skriver Houge i en artikkel i Psykologisk.no.

I tillegg presterer vi faktisk bedre når vi får faglig påfyll i samsvar med fysisk aktivitet og sosiale tilbud. En unik kombinasjon som ofte er oversett. Flere forskningsrapporter viser hvordan konsentrasjonen også bedres etter aktivitet.

Den norske hjerneforskeren Ole Petter Hjelle har skrevet boken «Sterk hjerne med aktiv kropp» om hvordan fysisk aktivitet gir oss økt oppmerksomhet, bedre hukommelse og gjør oss mer kreative.

Så fysisk aktivitet er helt klart viktig, også når man er på konferanse.

Hvordan er det best å få dette til?
Med alt på et sted selvsagt. Her på Oslofjord kan vi sikre en sømløs opplevelse, hvor man kombinerer faglig, sosialt og fysisk aktivitet – alt med gangavstand til overnatting for opptil 9000 personer. Det er nettopp for sånt som dette, at Oslofjord Convention Center er det perfekte stedet.

Les mer om alle våre forskjellige tilbud HER.