Svein er 91 år og har siden han var 12 år drevet med turn

I helgen som var hadde vi besøk av over 800 turnere i alle aldre under Landsturnstevnet. En av dem er Svein Rønning, som begynte å turne under krigen i 1943. Den gang var det ikke lov å turne, men læreren hans fikk godkjent at unge gutter under tyskernes aksept, fikk lov til å drive med fysisk trening. I dag er han 91 år og har siden han var 12 år drevet med turn og vært nesten ustoppelig derfra til nå. Han er den eldste deltakeren på Landsturnstevnet i år og fikk under helgen tildelt et gullhjerte som eldste deltaker.

 

Når vi spør han hvorfor han har holdt på med turn så lenge så svarer han følgende:
– For det første så er det følelsen av å være i gang med noe og den sosiale biten, samt det å trene sammen med noen. Utforske sine egne grenser, et motiv som ikke er like fullt så stort nå lenger. Men det er viktig å lære seg nye momenter av forskjellige sorter, om det er apparater eller øvelser på bakken. Men like mye minst, var den sosiale biten. Det å høre sammen med en gjeng.

 

-Hva liker du best med å turne?
Det er jo det å være i gang og det å slite litt med noe, samt det å få noen å prate med et par tre ganger i uka. Jeg syns jo ikke at jeg kan ta treningen alene, da kunne jeg jo like gjerne sprunget meg en tur, og det kan jeg ikke fordra. Jeg har jo selvfølgelig mine småplager og kan alltids skryte på meg noe småtteri, men stort sett så føler jeg at jeg lever ennå. Jeg kan jo for eksempel gjøre stående knehopp og andre ulike øvelser.

 

-Er det første gangen dere er her på Oslofjord?
Jeg var her for mange år siden, men da var det ikke på nært så stort som det er blitt nå, men jeg gikk meg vill her da også. Det er jo helt enormt egentlig. Og virkelig en flott plass! Man kan jo ikke si noe annet.

-Jeg syns jo ikke at jeg kan ta treningen alene, da kunne jeg jo like gjerne sprunget meg en tur, og det kan jeg ikke fordra.

-Har du noen gode livsråd på veien?
Det er to ting. Det ene er jo selvfølgelig det viktigste og det er å passe på at man er i gang. Det er noe med vedlikeholdssystemer her. Ikke sette seg ned foran TV-en eller på sofaen, mer enn helst nødvendig. Det andre er at man prøver å holde huet i orden. Det å ha noen aktiviteter og kall det gjerne kryssord for den saks skyld. Men det som gjør at du må tenke og sørge for at huet har noe å jobbe med. Hjernetrim rett og slett. Du blir fort sløv hvis du ikke bruker det til noe.

 

Stevneleder i Landsturnstevnet Hans-Petter Friedheim er veldig fornøyd med gjennomføringen av årets turnstevne.
-Takk for at vi fikk legge Landsturnstevnet 2022 til det flotte anlegget til Oslofjord. Det har vært noen fantastiske dager med gym og turn over hele området. Oppvisninger og konkurranser både ute og inne. Deltagerne har bodd godt og kost seg masse. Ett sted for de store anledninger og vi håper vi kan komme tilbake ved en annen anledning. Takk til Gunnar, Martha og Mathilde fra Oslofjord og alle de andre som hjalp oss med arrangementet.

Nysgjerrig på mulighetene hos oss?
Send en forespørsel så tar vi kontakt.

Vi er vertskap for mange store og forskjellige arrangementer; kick-off, idrett, konferanser og festivaler. La oss sammen se på hvilke muligheter du har for ditt neste event!

Kontakt oss her