Europeiske mestertakter legges på bordet i Vestfold

Oslofjord Convention Center ser forbi pandemi og mot lysere tider: Nå blir europeiske mestertakter lagt på bordet i Vestfold

Fredag ble det klart at bordtennis-EM for veteraner i 2023 skal avholdes i Norge. I sterk konkurranse med Danmark og Kroatia var det Norges Bordtennisforbund, i samarbeid med Oslo Convention Center, som til slutt trakk det lengste strået. Da internasjonale veteranmesterskaper er svært store arrangementer, er dette en attraktiv tildeling – spesielt i en tid der de fleste større arrangementer er satt på vent.

I 2019 deltok hele 3700 spillere i EM i Budapest – det største arrangerte europamesterskapet i bordtennis for veteraner per dags dato.

Men den rekorden kan fort stå for fall når spillere fra hele kontinentet kommer til Oslofjord Convention Center om to år. Konferansestedet kan ta over 9.000 mennesker og har lang erfaring i å arrangere store arrangementer – både innen idrett og konferanser.

Stian Fuglset

“Vi er veldig glade for samarbeidet med Norges Bordtennisforbund og at vi får være vertskap for turneringen. Vi gleder oss stort til å være vertskap for spillere fra hele Europa og vise dem Vestfold som destinasjon”, sier administrerende direktør i Oslofjord Convention Center, Stian Fuglset.

Bordtennis som sport er i vekst. Med over 57 forbund i Europa og 226 på verdensbasis, er bordtennis særidretten med flest medlemsforbund. Norge har tidligere arrangert veteran-VM. Da var året 1996 og vertsbyen var Lillehammer. Men i 2023 er det altså konferansebyen i nærheten av Sandefjord som vil huse deltagere og publikum. I forkant av mesterskapet vil det også etter planen stå klart et flunkende nytt konferansesenter i 2022.

EM arrangeres hvert andre år. I 2023 avholdes mesterskapet mandag 26. juni – lørdag 1. juli. Det var Det europeiske bordtennisforbundet, ETTU, som stod for tildelingen av mesterskapet.

Vi gleder oss til å ønske de velkommen til Oslofjord!