Utomhus – med fokus på omgivelsene

blomster_utomhus

Her på Oslofjord legges det stor vekt på at omgivelsene og miljøet skal være pent og imøtekommende for alle som bruker området. Hva tenker avdelingsleder, Thorbjørn Vedvik, om jobben som gjøres? Vi har møtt han, og han forteller oss blant annet hva som er deres suksessfaktor!

Med et så stort areal til disposisjon er dette en nødvendighet for at kundene og de ansatte skal trives. Grønne plener, klipte hekker og spylte veier er noe av det utomhus på Oslofjord må holde ved like, og avdelingsleder, Thorbjørn Vedvik, mener utomhus gjør en viktig jobb. – Uten utomhus hadde ikke Oslofjord vært den attraksjonen den er for kundene i dag. Nå er det en attraksjon bare å gå fra boenheten ned til stranden. Vårt mål er at kundene skal snakke om omgivelsene og området etter et arrangement, og ikke bare om fasilitetene i senteret og hvilken mat som ble servert. Der føler jeg vi har kommet nært vårt mål!

torbjørn_Utomhus
Thorbjørn Vedvik

Det har lenge vært slik at utomhus er noe alle kan gjøre. Alle kan rake og klippe litt gress, så jobben har ikke blitt tatt så alvorlig som den skulle ha blitt tatt. Gartner og grøntanlegg er et fag, og dette er nytt for mange. Utomhus har blant annet årlig beplantning av 1630 sommerblomster og årlig fordeling av 130 m3 bark, og man må ha kunnskap om faget for å gjennomføre noe slikt. Thorbjørn mener utomhus har mer respekt nå enn det har hatt før. – Vi har nå klart å bygge opp et varemerke og nådd et nivå som det står respekt av. Det kommer av at vi ser de detaljene som ikke alle andre ser.

Vi har nå klart å bygge opp et varemerke og nådd et nivå som det står respekt av. Det kommer av at vi ser de detaljene som ikke alle andre ser.

plen_utomhus

Forberedelser for utomhus før arrangement

Det er mange oppgaver som må gjøres, og især før et arrangement. Det legges stor vekt på arbeid mot arrangementene. – Vi følger med på kjøreplanen for arrangementene og tilpasser jobbene etter den. Vi gjør ekstra grep der gjestene skal oppholde seg, og da spesielt ved strandområdet. Når det kommer et arrangement spisser vi oss virkelig inn etter arrangementet og har all hovedfokus på det. Da legger vi gjerne bort grunnoppgavene våre, og går virkelig inn i detaljene.

utomhus

Kundene i fokus

For utomhus spiller kundenes tilbakemelding en utrolig viktig rolle. Utomhus har også fått utrolig mange positive tilbakemeldinger, fra både kunder og mennesker som bruker område. Pene omgivelser og et vakkert område resulterer i at turgåere og kunder får respekt for stedet. Mange stopper opp og ser på området, og forteller at de synes det er utrolig vakkert, spesielt strandområdet og marinaen.

utomhus

Godt teamarbeid som suksessfaktor

Det er nok heller ikke mange steder hvor de ansatte står opp klokka 07:00 for å gjøre det fint for gjestene. Utomhus fokuserer mye på teamarbeid slik at de ansatte får respekt for arbeidet de selv gjør.

ansatte_utomhus

Thorbjørn mener de har funnet suksessfaktoren. – De ansatte er motiverte og de skaper noe hver dag. Ingenting er bedre enn det! Vi har et brennende engasjement for det vi gjør, og vi alle føler eierskap til stedet. Jeg tror at suksessfaktoren er godt teamarbeid, samt motivasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *