Veteran-EM i bordtennis på Oslofjord Convention Center

Norge er i år for første gang vertskap for veteran-EM i bordtennis. Fra 26. juni til 1. juli 2023 samles bordtennisspillere fra 39 ulike nasjoner hos oss for en uke med idrettsglede og spenning når 1800 spillere skal konkurrere!

Sist Norge var vertskap for et internasjonalt bordtennisarrangement var i 1996 under VM i Lillehammer. Den gangen konkurrerte oppimot 2000 spillere fra femti nasjoner. Nå, 27 år etter, er Norges Bordtennisforbund klare til å ta imot den internasjonale bordtennisfamilien til EM i Oslofjord Convention Center.

Presidenten i Norges Bordtennisforbund, Christian Ibenfeldt, sier de er veldig stolte over å få æren av å være vertskap for veteran-EM i bordtennis. Internasjonale veteranmesterskap er gedigne arrangementer og både vi på Oslofjord og Bordtennisforbundet i gleder oss til å ta imot spillere fra fjernt og nær Det blir en spennende uke sammen med den europeiske bordtennisfamilien.

Bordtennis er den særidretten som har flest medlemsforbund, med 57 i Europa og 226 i hele verden. Det er en inkluderende idrett som skaper idrettsglede, mestringsfølelse og felleskap, uansett alder.

– Bordtennis skal være lett tilgjengelig for alle. Vi gir alle muligheten til å delta uansett forutsetning og ambisjoner. Vår visjon er bordtennis for alle, sier Ibenfeldt.

Duket for storslåtte idrettsøyeblikk

På Oslofjord har vi fasilitetene som fostrer storslåtte idrettsøyeblikk. Vi er unike i Europa på mange områder. Både alle arenaene idrett kan utøves på, de naturskjønne omgivelsene og vår evne til å skape en egen stemning og fellesskapsfølelse for gjestene våre. Vår rolle er å være vertskap for dette fellesskapet.

Opp imot 1800 bordtennisspillere skal konkurrere i tre idrettshaller, fordelt på 150 bordtennisbord. Sand-volleyballbaner, strandlinje, to konferansesenter, store utearealer og flere tusen sengeplasser er tilgjengelig for spillerne og deres ledsagere. Oslofjord er bygget for å skape en unik mulighet for utøvere til å bli kjent med hverandre på tvers av landegrenser og skape felleskap og idrettsglede.

Joyce Andersen, Head of Sales and Project Management, her på Oslofjord Convention Center sier det er veldig stas at Norge i år er vertskap for veteran-EM i bordtennis. Vi gleder oss til å se spillerne i “action” og oppleve idrettsgleden bordtennisen gir. Vi har god erfaring med å ha store idrettsarrangementer hos oss, men dette er vårt første europamesterskap og det er jo ekstra spennende, synes hun.

En rekke helsegevinster

Forskning viser at bordtennis gir en rekke helsegevinster. Det kan blant annet bidra til bedre øye-hånd-koordinasjon, reaksjonsevne og motoriske ferdigheter. Dessuten er det en sosial og inkluderende sport, noe arrangørene av EM ønsker å få frem gjennom konkurransen.

I løpet av uken inviterer derfor Norges Bordtennisforbund til en innholdsrik dag på Oslofjord med spennende foredrag og aktiviteter for store og små. Blant dem som skal snakke er Svenn-Erik Nordby fra forbundet, som skal fortelle om bordtennisprosjektet “Spill for livet”. Det er et prosjekt i regi av Norges Bordtennisforbund som retter seg inn mot målgrupper for folkehelse, aktivitet og engasjement for barn og ungdom i Vestfold og Telemark. Ambisjonen med prosjektet er å bidra til bordtennisglede for alle – over hele landet.