Oslofjord har bestemt midlertidig nedskalering

Oslofjord Convention Center har på bakgrunn av den kritiske situasjonen som har oppstått i forbindelse med koronaviruset og anbefalinger fra nasjonale helsemyndigheter besluttet å midlertidig nedskalere virksomheten. Dette skjer med umiddelbar virkning og i en periode fremover.

– Vi ønsker å bidra til smittereduserende tiltak og følger selvfølgelig anbefaling og råd fra nasjonale helsemyndigheter. Regjeringen har innført de strengeste tiltakene i fredstid og det får selvsagt veldig stor betydning for vår drift. Vi har vært i dialog med alle våre kunder. Mange av arrangementene er utsatt, noen få er avlyst, sier, sier administrerende direktør Stian Fuglset ved Oslofjord Convention Center.

Han opplyser at det derfor ikke vil være noen arrangementer på Oslofjord i mars og april.

– Det eneste forsvarlige for oss er derfor å nedskalere virksomheten vår midlertidig, sier Fuglset.

Fuglset forteller videre at en midlertidig nedskalering vil ramme store deler av virksomheten og at de etter dialog med hovedverneombud har kommet frem til at cirka 90 ansatte må permitteres.

– Vi har over tid jobbet for stor vekst og satt sammen et skikkelig vinnerlag her på Oslofjord. Det er en tung beskjed å måtte gi, men enda tyngre for de som får den, sier Fuglset.

– De av våre ansatte som ikke blir permittert er de som ivaretar materielle verdier og sikkerhet på området, de som driver salgs- og markedsaktiviteter som vil sikre videre driftsgrunnlag, utdyper Fuglset.

Videre forteller Fuglset at de ser frem til å åpne dørene igjen så snart helsemyndighetene tillater det. Da vil virksomheten fortsette arbeidet med den ekspansive vekstplanen for årene fremover.

– Det er ingenting jeg gleder meg mer til enn å kickstarte arrangementsvirksomheten og igjen tilby de beste opplevelsene på Nord-Europas største event- og konferansested. Da skal vi samle vinnerlaget og fortsette å vokse, sier Fuglset.

Fuglset sier at de følger situasjonen fortløpende og vil diskutere med kunder muligheten for å avvikle arrangementer når helsemyndighetene åpner for dette.