Oslofjord tar ledelsen i utviklingen av fremtidens møteplasser

Hybrid Event studio på Oslofjord Convention Center

ICCA står for International Congress and Convention Association og har over 1100 medlemmer i nesten 100 land. Den årlige ICCA kongressen er den store møteplassen for medlemmene, og har vært avholdt hvert år siden 1963. Det er med litt stolthet, at vi nå har gjort oss bemerket internasjonalt i bransjen.

Da pandemien traff oss og vi ikke kunne møtes slik vi pleier, måtte vi tenke nytt for å skape alternative møteplasser. Takket være en meget innovativ og viktig kunde, utviklet vi en løsning som har gjort at vi blir sett, og brukt som eksempel, av våre bransjekollegaer internasjonalt. Som et resultat av dette blir vi ansett som en viktig bidragsyter i det internasjonale møtemarkedet, og derfor fikk vi taletid under årets kongress, sammen med verdens største convention-aktører!

Vår egen Stian Fuglset snakket til bransjekollegaer fra hele verden live fra vårt studio. Han fortalte om Oslofjord Hybrid Event – vårt unike studio og erfaringene vi har gjort oss i denne vanskelige tiden. I dette studioet kan det gjennomføres møter eller konferanser som kombinerer fysisk oppmøte, med direktesendt TV, der seerne også kan delta interaktivt via PC, mobil eller nettbrett – fra hvor som helst i verden! Dette er spesielt aktuelt i tider med strenge restriksjoner på antall deltakere, som for eksempel nå under Covid-19 krisen.

Selv om vi fortsatt befinner oss i en slags stillstand og lever under strenge smittevernrestriksjoner, vil det komme en ny hverdag. I denne «nye normalen» ser vi helt tydelig et stort potensial for hybride møteløsninger. Dette har sammenheng med at kundene innenfor konferansebransjen har blitt mer kravstore til underholdningen enn tidligere. Det er et voksende ønske om mer show, interaktivitet og humor, fremfor den tradisjonelle foredragstilnærmingen.

Fra et kostnadsperspektiv, er det også mer lønnsomt å kunne kombinere fysisk oppmøte med digitale deltakere. Plutselig kan du invitere en professor fra Yale til å holde et innlegg, uten å måtte betale for reise, opphold og andre ekstra kostnader.

Det er også flere internasjonale konsern som får utfordringer og store kostnader om de skulle samlet alle sine ansatte på ett sted. Med en hybrid møteplass kan man gjøre dette likevel! Samle for eksempel alle de ansatte i Norge som fysisk publikum til studio, og inviter ansatte fra alle verdens land til å delta digitalt. En deltakelse hvor de kan kommunisere direkte med studio og publikum, samtidig som de ser alt som foregår på scenen. Vårt hybrid studio gjør det også mulig å kunne sende live fra flere lokasjoner, noe som gir uendelige muligheter for hybride møteplasser, også i «den nye hverdagen».

Pandemien har truffet vår bransje hardt, men vårt studio er en fantastisk innovasjon og viser tydelig frem Oslofjord som en omstillingsdyktig aktør som satser stort på fremtiden. Denne krisen krever løpende tilpasninger i henhold til de til enhver tid gjeldende restriksjoner, og Hybrid Event gir oss den fleksibiliteten vi trenger. Selv om vi ikke kan møtes slik vi pleide (enda), kan vi likevel «møtes» gjennom hybride løsninger. Vi er stolte av vårt produkt, og håper at resten av Vestfold, og Norge, også kan være stolte av den utviklingen som har funnet sted i en tid da mange, inkludert Oslofjord, måtte nedskalere og «skru igjen».

Hybride arrangementer er (etter Covid-19) ikke begrenset til et lite antall deltakere, det handler om å kombinere det beste fra begge verdener. Virtuelle møter vil aldri bli det samme som ekte menneskelig interaksjon, med ekte følelser og inntrykk, men å bringe en digital komponent inn i arrangementer, har helt klart store fordeler.

Vi på Oslofjord vil oppmuntre alle der ute til å stå sammen i disse vanskelige tider, tilpasse seg situasjonen og være optimistiske. Optimisme er ikke en fornektelse av den nåværende tilstanden, men en tro på at fremtiden blir lys.

Vi kommer til å møtes igjen!