Oslofjord har en ny stjerne på kjøkkenet

Tommy Borgen

Oslofjord har en ny stjerne på plass; Tommy Borgen fra Michelin-restauranten Statholdergaarden
Her på Oslofjord gires det opp til å ta imot nye gjester nå som store arrangementer endelig kan rulles ut igjen. Folk kan gå tilbake til et sosialt liv, og det gode måltid er viktigere enn på lenge. Derfor kunne det ikke passet bedre at vi har ansatt stjernekokk Tommy Borgen fra Statholdergaarden som vår nye kjøkkensjef.

Tommy Borgen kommer fra stillingen som konditorsjef ved den prestisjefylte Michelin-restauranten Statholdergaarden i Oslo. Tidligere har han vært sous-chef ved Engø gård og chef de partie ved Restaurant Oscarsgate, og han innehar to tredjeplasser i Norgescup. Han han planene klare for hvordan han skal sette sitt preg på Oslofjords kjøkken. Målet er å levere over gjestenes forventning hver gang de kommer, og det vil han oppnå gjennom å satse på raffinert mat laget fra bunnen av og lokale råvarer i tillegg til god organisering og ryddige arbeidsforhold.

Etter å ha jobbet i Oslo i ti år får Borgen nå arbeidsplassen nærmere hjemmet i Vestfold, hvor han også er født og oppvokst. Som familiefar med barn i barnehage og på førskole, ser han frem til å få kortere reisevei til jobb. Utenfor kjøkkenet er idrett den store lidenskapen. I en alder av 31 år har han allerede gjennomført hele tre Ironman, tre maraton og tre 24-timersløp, som vitner om at Borgen lever etter sin egen livsfilosofi om at hvis man holder seg i god form, presterer man også bedre på jobb. Det kan mang en restaurantgjest skrive under på.

Food and Beverage Direktør Joachim Øygarden er svært fornøyd med tilskuddet i hans avdeling:

Borgen har planene klare for hvordan han skal adaptere sine erfaringer fra fine-dining på Statholdergaarden til stordrift på Oslofjord. Løsningen ligger i detaljene, mener han. Som ved samtlige fine-dining-restauranter, er presentasjon satt i høysetet ved Statholdergaarden, og det brukes mange timer på pynt og detaljer. Det blir fort vanskelig når man leder et stordriftskjøkken. For å kunne lage mat enklere, raskere og til hundre ganger flere gjester vil Borgen droppe de mest tidkrevende detaljene og samtidig beholde de samme hovedelementene og lage maten like god.

Joachim Øygarden

Hjertelig velkommen til Oslofjord – Vi gleder oss til all den gode maten!