Oslofjord samlet norsk delegasjon til ICCA-kongress

ICCA står for International Congress and Convention Association og har over 1100 medlemsbedrifter og organisasjoner, i over 100 land. Den årlige ICCA-kongressen er den store møteplassen for medlemmene, og har vært avholdt hvert år siden 1963. Som resten av verden, har også ICCA måttet tenke alternativt i år med tanke på gjennomføringen av deres årlige kongress.

Til denne kongressen kommer flere av verdens største aktører hvert eneste år. Årets kongress ble gjennomført over en 6 ukers periode fra september til november, og med hovedarrangementet fra 01. – 03. november som en global hybrid opplevelse. Hovedinnleggene ble sendt direkte fra Kaohsiung, i tillegg til regionale «huber» i Cape Town, Kuching, Luxemburg, Malaga, Riyadh og Seoul, men også flere «huber» i Latin- og Nord-Amerika. I den forbindelse samlet vi på Oslofjord de norske delegatene til god mat og digital deltakelse hos oss.

– Når ting er som de er, så er jo dette løsningen, men det er krevende å henge med. Det hele ble arrangert over 6 uker, og da er det vanskelig å komme i modus. En får ikke med seg alt og går glipp av mye. Hadde vi ikke møttes her på Oslofjord, så tviler jeg på at jeg hadde fått med meg noe som helst, sier Frode Aasheim, Spesialrådgiver kongress, møter og arrangement i Innovasjon Norge Meetings.

Hele det globale ICCA-samfunnet kom sammen for å utforske nye ideer og teknologier, og dele sine erfaringer gjennom denne vanskelige tiden. Sammen laget og signerte deltakerne “Kaohsiung-protokollen”, et rammeverk som identifiserer viktige trender og nøkkelstrategier som vil gjøre det mulig for den internasjonale møteindustrien å trives, nå og inn i fremtiden.

– ICCA-Kongressen i år er den beste jeg har vært med på, og det er fordi vi var her på Oslofjord. Det er flere elementer som påvirker dette; vi fikk anledningen til å møtes, vertskapet har vært helt fantastisk – fra innsjekk til utsjekk, i tillegg har det hele blitt krydret med opplevelsen av et «one of a kind»-produkt som representerer fremtiden. Opplevelsen her har rett og slett vært eksepsjonell og maten vi fikk servert var fullstendig uten sidestykke, sier Aasheim.

Da pandemien traff oss og vi ikke kunne møtes slik vi pleier, måtte vi tenke nytt for å skape alternative møteplasser. Takket være en meget innovativ og viktig kunde, utviklet vi en løsning som har gjort det mulig å gjennomføre store arrangementer også nå under Covid-19 – nemlig Oslofjord Hybrid Event. I dette studioet kan det gjennomføres møter eller konferanser som kombinerer fysisk oppmøte, med direktesendt TV, der seerne også kan delta interaktivt via PC, mobil eller nettbrett – fra hvor som helst i verden. På bakgrunn av denne innovasjonen ble Administrerende direktør, Stian Fuglset, invitert til å holde et digitalt innlegg under årets ICCA-Kongress, direktesendt fra vårt hybrid studio.

Live hybrid event conference

– Innovativt, kreativt og tøft. Denne ICCA-Kongressen kunne med stor fordel og suksess vært gjennomført på Oslofjord og i deres studio, legger Aasheim til.

 

Les mer om vårt studio her

ICCA-kongressen er den eneste begivenheten der alle aktører i møteindustrien samles, men ikke i et messeformat. Det er en unik mulighet for utveksling og deling av kunnskap og inspirasjon fra toppmoderne teknologi og utvikling i møtebransjen.

– Det er dette ICCA betyr for Oslofjord også. Det er nettverk, vennskap og kompetanseheving, samarbeid, deling og inspirasjon. Selv om vi gjerne skulle vært til stede under en tradisjonell kongress, er det et stort privilegium å få være vertskap for de norske delegatene her på Oslofjord. Det er selvsagt svært viktig for oss at aktører som Innovasjon Norge sier at de vil være våre ambassadører når Norge selges internasjonalt, sier Stian Fuglset, Administrerende Direktør ved Oslofjord Convention Center. – For vi har faktisk noe unikt å tilby for alle de selskaper, foreninger og organisasjoner som ønsker å skape et felleskapsløft for ansatte eller medlemmer.

Innovasjon Norges artikkel kan leses her!

Oslofjord er et unikt produkt som er i ferd med å sette sitt fotavtrykk på verdenskartet. Det er en convention village; et sted for fellesskap og begeistring med uendelige muligheter. Her kan du rett og slett kjøpe nøkkelen til byen og gjøre den til din egen. Dette er også et sted hvor natur og bærekraft er bygget inn i hele virksomheten slik at naturen ikke skal bli skadelidende. Et flott sted å være som gjest, og en lekegrind for alle som planlegger eventer.

– Selv om det fortsatt foregår utbygging på Oslofjord, er vi fullt operative og vi gleder oss til vi kan være vertskap for store arrangementer igjen. Den utvendige delen av utbyggingen vil stå ferdig 1. juli 2021. Det betyr at mye skjer i en periode hvor det er få kunder på Oslofjord. Den innvendige delen av bygget vil stå ferdig tidlig i 2022, forteller Stian Fuglset.